4 finalisten strijden om de ‘JCI Award Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer’ van 2025

V.l.n.r.: Julie Hermans (Cumbaya), Jan Kunnen (Eduvik), Stefan Walraven (Inmanta), Mathias Vanduffel (Rootsum)
Leuven, 3 maart 2025 – Vier straffe jonge ondernemers zijn geselecteerd als finalisten van de JCI Award Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer 2025. Wordt het Julie Hermans van Cumbaya, Jan Kunnen van Eduvik, Stefan Walraven van Inmanta of Mathias Vanduffel van Rootsum? Dat weten we op donderdagavond 24 april tijdens de grote awardshow die JCI Leuven en JCI Brussel op touw zet.
Het doel van deze award is heel eenvoudig: de JCI Award Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer wil een nieuwe generatie van young potentials inspireren om te ondernemen én tegelijk het jong ondernemerschap in Brussel en Vlaams-Brabant ondersteunen.
Op donderdag 24 april wordt in de Leuvense creatieve hotspot en voormalige Stella Brouwerij ‘De Hoorn’ bekendgemaakt wie de felbegeerde titel in de wacht sleept en daarmee in de voetsporen treedt van Lowie Vercraeye (Brauzz). Het belooft een spannende strijd te worden tussen de vier finalisten die werden geselecteerd uit een lange lijst van nominaties.
Julie Hermans: Cumbaya


Het plannen van een reis is vaak tijdrovend: het doorzoeken van eindeloze websites, het navigeren door ingewikkelde boekingssystemen en het werken met onhandige werkbladen. Julie kwam op het idee een mobiele applicatie, aangedreven door AI, te ontwikkelen.
Een persoonlijke reisagent die alles voor je regelt. Van het samenstellen van een unieke reisroute op basis van jouw wensen tot het boeken van vluchten en hotels. Via Cumbaya heb je al je reisinfo bij de hand en kan je zorgeloos genieten van jouw vakantie!
Jan Kunnen: Eduvik


Eduvik is een educatief platform dat studenten en onderwijsondersteuners samenbrengt. Het combineert een marktplaatsmodel met structurele samenwerkingen, zodat begeleiding effectief en toegankelijk blijft. Via Educare krijgen kwetsbare leerlingen financiële ondersteuning voor bijles. Het platform biedt transparante toegang tot bijles, terwijl Eduvik met scholen en gemeentes bredere educatieve trajecten ontwikkelt.
Via de huidige technologie en partnerships bouwen ze aan een duurzaam netwerk waar élke leerling kan groeien. Het bedrijf richt zich dus op de onderwijssector in Vlaanderen. Hierbij ligt de focus op studenten, ouders, bijlesgevers en scholen, met wie ze samenwerken om onderwijs toegankelijker en effectiever te maken.
Stefan Walraven: Inmanta


Inmanta is een spin-off van de KU Leuven die via “orkestratie” software telecomoperatoren in staat stelt om hun netwerkinfrastructuur op een slimme en efficiënte manier volledig te automatiseren. Zie het als de ‘hyperautomation software’ voor telecombedrijven. Hun software laat telecomspelers in Europa en Afrika toe om hun connectiviteitsdiensten zoals 5G en fiber-to-the-home (FTTH) veel sneller, op een grotere schaal en vooral, veel consistenter en correcter te configureren én te beheren op een volledig geautomatiseerde manier.
Mathias Vanduffel: Rootsum

Op 5 jaar tijd groeide Rootsum uit van een klein familiebedrijf van 2 werknemers naar 15 medewerkers. Rootsum is opgestart in twee landen en inmiddels actief in België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk en Duitsland, waar de vraag naar alternatieve producten voor schadelijke stoffen steeds groter wordt. Rootsum wil particulaire tuinen biodiverser maken en ze op die manier met elkaar te ‘verbinden’ als een belangrijke schakel voor natuurgebieden. Elke tuin telt!
Rootsum’s missie steunt op 3 pijlers: 1) gebruik geen gif of geen chemische meststoffen; 2) de productie en verkoop van biologische oplossingen om plagen te bestrijden (beestjes tegen beestjes) die de bodem verbeteren; 3) klanten helpen om hun tuin om te vormen tot een natuurlijke biodiverse tuin.
Afspraak op 24 april 2025: wie van de vier?
Er wordt uiteraard voor u gezorgd: naast een heuse awardshow met een straffe keynote kan u genieten van de vele hapjes en een uitgebreid dessertenbuffet. Uiteraard biedt deze avond u de uitgelezen mogelijkheid om te netwerken tijdens de receptie.